Fundert i verdigrunnlaget skapt av våre initiativtakere i 1897, skal Betanien i Oslo være en positiv kraft i lokalsamfunnet.

De mest sentrale verdier for Betanien i Oslo er å gi håp, være en god medvandrer, være nyskapende og yte kvalitet i det vi gjør. Dette er grunnlaget vi bygger alt vårt arbeid på og som skal synes i alt vi gjør i møte med alle; både brukere, deltakere, samarbeidspartnere og kollegaer.

Nøkkelen for oss, når vi som hjelpere skal bidra til å skape bevegelse og positiv endring i en situasjon, er vår evne til å inngå en relasjon som innbyr til tillit og samarbeid. Tillit og relasjon er noe vi må fortjene, ikke kreve. Kunnskap og kjennskap til ulike mekanismer som kan fremme eller hemme relasjon i møte mellom mennesker, benyttes som basis i alt vårt arbeid.

Les mer om verdigrunnlaget 


Verdigrunnlag

Familie, bolig og ingkludering


Betanien Oslo ble stiftet av Metodistkirken i Norge i 1897. To diakonisser i Metodistkirken ble grepet av nøden blant Oslos mest fattige som manglet helsetilbud – og gjorde noe med det. De tok ett års utdanning innen sykepleie i Hamburg, leide en kvistleilighet i Oslo og med en lånt startkapital på 200 kr tilbød de helsetjenester til byens marginaliserte.

Virksomheten vokste til å bli et hospital som på det største hadde 120 sengeplasser i tillegg til polikliniske poster og sykepleierutdanning. I 1980 kuttet Oslo kommune driftsstøtten til sykehuset og det ble starten på Betaniens tjenester i Oslo slik vi kjenner det i dag.

I dag er Betaniens avdeling i Oslo en del av den nasjonale stiftelsen Betanien og omfavner i tillegg den tidligere foreningen NABO Norge.

Les mer om vår historie